Jak postavit dům za 360 tis.

03.11.2018 10:00

Celodenní  intenzívní seminář Ondry Netíka

Rozšířená přednáška o více podrobností z permakultury, hledání pozemků a navrhování domu dle přírodních principů, případně o slamácích.

Stavba domu je cesta, zkouška dospělosti. Můžete si nechat dům postavit, nebo jí projít, užít si jí, a na konci stanout proměněn.

Mnozí vnitřně cítíme, že stavebnictví ztratilo duši domova, srdce, stalo se bussinesem. I já to cítil.Jsem buřič a odmítám cesty konzumu. Jsem permakulturista co se učí od přírody. Jsem hledač smyslu bez iluzí a klamů. Jsem muž co se raduje ze schopnosti tvořit. Po deset let jsem poznával přírodní materiály a jak z nich stavět. A pak jsem se rozhodl postavit svůj dům svépomocí za 300.000,- Přijďte a já vám ukážu jak!

Program:

Úvod do Permakultury - představím zakladní myšlenkové modely trvalé udržitelnosti ze kterých vychází mé myšlenky. Změna myšlení je základem k změně života a hodnot. Pochopení slepé cesty konzumu a součastné politiky. Tento základ je potřebný pro pochopení všech ostatních přednášek.

Cesta z města - seznámím Vás proč není vesnice a město stejné, a proč snaha minulého i současného režimu ztroskotává a ztroskotá. Proč to někteří nezvládnou a vrací se do města. A jak to jde. Ale hlavně budeme hledat pochopení, co skutecně hledáte, kde je vaše místo.

Kam zbloudil životní standard - Jak lidská civilizace vytvořila současný životní standard a v čem je neudržitelný a zavádějící. Jak nás ničí a zatěžuje a proč tomu tak je. 

Jak by navrhovala dům matka příroda - optimalizované permakulturní nástroje pro návrh domu tak, aby byl co nejoptimalnější a přitom zajistil vše co od něj potřebujeme.

Jak stavět dům levně a s duší - kde leží náklady na stavbu a jak se dají snížit. Co lze ovlivnit a kde ušetřit. Vše z praktického pohledu řemeslníka.

Jak jsem stavěl dům za 360.000,-Kč- Reportáž a podrobné rozebrání možností a postupů u jednoho slamáku.

 

Pokud se rozhodnete stavět domek v přírodě, postupně zjistíte, že když nejste zavřeni v bytě v patrovém domě, kde nemáte kontakt se zahradou a zemí, vůbec nepotřebujete tolik prostoru v domě. Nahradí Vám jej okolí, zahrada, velká okna nebo dveře otevřené do okolního prostoru venku. Ušetříte velké množství peněz, protože cena domu se vždy počítá dle velikosti obestavěného prostoru. Pak, jak říká Onda Netík, stavitel mnoha slámových a dřevěných domů, si rozmyslíte pokoj pro hosty za 200 tisíc nebo šatnu za 150, když vás celý dum může stát 500 tisíc...

Přemýšlejte jinak, o prostoru, svých potřebách, o tom, co přesně v domě chcete dělat. O možnosti prostor co nejvíce zjednodušit nebo stavět postupně po malých částech. Malé domy jsou variabilní, hezké a cenově dostupné...
Bydlení bez hypotéky znamená změnu myšlení, osvobození se od společností vsugerovávaných představ a od diktátu konzumu a v nejdůležitějším momentu je to CESTA K VAŠÍ SVOBODĚ... Pokud chcete stavět jinak, ukážeme vám k tomu cestu na našich dvou celodenních intenzívních seminářích, které vám změní pohled na stavění a pak i život .-)

Zpět

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode