Osobní dům a rodová zahrada 2.4.

12.03.2016 10:00

POZOR ZMĚNA TERMÍNU NA 2.4.2016     
proběhne v Plzni celodenní seminář o přírodní architektuře a permakultuře.

Ing. arch. Petr Maria Hájek - zkušený architekt, který zaostří pozornost účastníků na správné řešení prostrou zahrady a domu. Nebudeme se učit JAK, zaměříme se spíše na to, CO potřebujeme a hledáme pro vytvoření vlastního životního prostoru. Kromě tří přednášek věnujeme prostor vzájemnému seznámení, vašim projektům a meditaci. Účastníci, kteří už rozvíjejí vlastní projekt, mohou svoje plány prezentovat a můžeme společně provést tvůrčí konzultaci projektu. Každá duše, která se inkarnuje na zemi, vytváří kromě svého těla také svůj životní prostor. Ve společné meditaci nahlédneme, jaký prostor je pro Vaši duši přirozený a jaké signály Vám dává Vaše vědomí na cestě k Vašemu domovu.

Petr se věnuje hledání nových forem architektury pro lidi, kteří si uvědomují, že životním prostředím člověka je příroda a že nejblíže se setkáváme s přírodou ve vlastním těle. Ve svojí práci spojuje nejnovější poznatky o ekologii, přírodních soběstačných zahradách, přírodním stavitelství, psychologii, zdravovědě i nových technologiích. Navrhuje malé vysoce funkční a flexibilní domy dokonale propojené s živým prostředím zahrady a lépe vyjadřující nové dimenze vztahů mezi lidmi. Ve svojí práci rozvíjí vlastní filozofické koncepty, jako: "Osobní dům a rodová zahrada", "Dům naruby", nebo "Živelné projektování". Zakládá svobodnou školu SoMA (School of Modern Art) která rozvíjí praktické dovednosti a vzdělání učitelů i žáků ve spolupráci na reálných projektech přírodního stavitelství a uměleckých řemesel.

 www.atelierhajek.com 

Místo a čas konání:

Waldorfská základní škola Dobromysl o.p.s., Husova 1126/43,

10:00 – 18:00

Program semináře:

10:00 zahájení

Přednáška „Vztahy v prostoru a prostor ve vztazích“
Přednáška o prostoru, o architektonické kompozici, o posvátné geometrii, o tom, jak spolu souvisí hmotná a nehmotná podstata existence, o psychologii a sociologii a o historickém vývoji vnímání těchto fenoménů.

Vzájemné představení, prezentace projektů, konzultace

12:30 – 14:00 oběd (může být i společný)

Přednáška „Rodová zahrada“
Přednáška o přírodních zahradách jako obytném prostoru pro život rodiny. Permakultura, udržitelnost, ekologie. Vnímání pozemku a projektování zahrady z hlediska čtyř živlů. Prvky a struktura permakulturní zahrady jako stavebnice přírodního domova. 

Meditace a kresba spatřených obrazů a projektů, prezentace a výklad

Přednáška „Osobní dům“ 
Architektonické, prostorové a tvůrčí principy přírodní architektury, jednoduché flexibilní a rostoucí osobní domy, umístění domu a propojení se zahradou, nový koncept rodinného bydlení v zahradě, základní možnosti přírodního stavitelství a udržitelných, šetrných a hospodárných technologií. Vize pro budoucnost

18:00 předpokládané ukončení

Přineste s sebou: pastelky, tužku, něco na zub. Pokud máte místo kde byste chtěli stavět nebo budovat zahradu nebo opravujete byt nebo dům, přineste plán, situaci, katastrálku, fotografie, notebook a promítačka budou k dispozici... 

Cena semináře je 850,- Kč, pro dvojici 1.500,-Kč....kapacita je omezená, přihlašte se!

Kontakt a přihlášky:

Hana Kudová

spokojenéstavby@gmail.com

Tel: +420 607 705 508

Zpět

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode